Mijn verhaal is eigenlijk heel simpel…..


Ik begon als weekendhulp in een kledingzaak en daar ontdekte ik al de kracht van kleding.
Na de middelbare school ben ik fulltime begonnen in de kleding en ben ik diverse mode opleidingen gaan volgen.


Het mooie aan mijn werk in deze kledingzaken is dat ik een steentje bij kon dragen aan de eigenwaarde van vrouwen. Door goed advies te geven kon ik vrouwen laten zien hoe Mooi ze zijn. Ik kon ze laten zien wat kleding voor hen deed en ik zag dat dit ze kracht gaf.


Daarnaast droomde ik jaren om iets voor mezelf te starten. Maar ja, hoe doe je dat? Een vast inkomen en een zaak waar je elke dag heen gaat, zijn veilig en vertrouwd. En dat geef je niet zomaar op. Maar het bleef kriebelen.


‘ What if I fall? But oh Darling, what if you fly’


Toen kwam ik op een punt dat ik besefte dat als ik niets deed, er ook niets veranderde. Dus ik besloot de sprong te nemen en nu echt voor mezelf te beginnen. Ik volgde een opleiding tot personal styling, personal shopper.


Daar merkte ik dat ik veel theorie al toepaste in mijn werk in de winkel maar nu leerde ik het ook uit te leggen naar de klanten toe. En dat vond ik heel verhelderend. En bevestigend: wat ik al deed op gevoel, klopte dus! En nu kreeg ik ook nog eens heel duidelijke handvatten om dit aan mijn klant uit te leggen.


Na een poosje als personal stylist mijn eigen bedrijf te hebben gedraaid, kwam ik weer in contact met de oprichter van Mooi-stijlopleidingen. Ze vroeg mij of ik interesse had om de opleiding te gaan draaien.


Daar hoefde ik niet lang over na te denken! Wat was dit een mooie kans: alle kennis en ervaring die ik in al die jaren opgedaan heb, nu overdragen op andere vrouwen en hen helpen om dit mooie vak als personal stylist, personal shopper uit te gaan oefenen. En het leuke eraan vind ik dat ik zo goed snap waar je doorheen gaat als je de kriebel voelt om voor jezelf aan de slag te gaan! Als je voelt dat je zo graag dit vak wil gaan uitoefenen maar nog zo twijfelt of je het wel kan.


‘What if you fly!’


Daarom zei ik natuurlijk JA op deze uitnodiging en zodoende sta ik nu al een paar jaar aan het roer van Mooi-stijlopleidingen.

X Claudia

Mooi-stijlopleidingen