STEL JE VRAAG!


Heb je vragen over het opleidingsaanbod van Mooi! Stijlopleidingen of wil je een kijkje nemen in de opleiding? Dan kan je elke eerste dinsdag van de maand model staan.


Ik geef ook trainingen voor het winkelpersoneel.


Neem contact op via telefoon, e-mail of via het onderstaande formulier. Contactinformatie
Mooi! Stijlopleidingen
Vijgendam 48
3901SL Veenendaal
claudia@mooi-stijlopleidingen.nl
0611127881
BTW nummer: NL003568316B86
KvK nummer: 81475799

Let op:
Het aangegeven adres, is het contactadres.
De opleiding wordt op een ander adres gegeven.


Veelgestelde vragen

Is er wel werk in?

Steeds meer vrouwen realiseren zich dat het krijgen van een advies op personal shoppen voor iedereen is en niet alleen voor de rich & famous zoals vaak wordt gedacht. Het wordt steeds gewoner om een professional in de arm te nemen als het gaat om kleur- en/of stijladvies. De markt wordt steeds groter en dit zorgt voor meer werk.

Ook kijken we in de opleiding welke richting jij op kunt met dit vak. De meeste dames willen graag als personal stylist, personal shopper aan de slag, maar zo heb ik ook dames in de opleiding die er hele andere plannen mee hebben! Het vak kan in de breedste zin van het woord worden toegepast in vrijwel iedere branche! Hier een aantal voorbeelden die net even anders zijn dan anders.

- Kleding en stijladvies als onderdeel van een mindfulness programma
- Training winkelpersoneel
- Personal shoppen voor zwangere vrouwen
- Personalbranding stylist: Helpt je bepalen met je uitstraling van jouw
bedrijf.
- Imago programma in combinatie met een loopbaancoach
- Mensen begeleiden met hun uitstraling in een zorginstelling of revalidatiekliniek. zoals slecht ziende mensen of mensen die kanker hebben of hebben gehad in combinatie met de zorg die je al verleend of losstaand.
- Begeleiden in de uitstraling van zakenvrouwen of bedrijven.
- Personalstylist voor een fotoshoot

Kan ik dit wel?

Er zijn drie voorwaarden om een goede kledingcoach te worden.

Je wil bijdragen aan iemand anders zijn zelfverzekerdheid.
Je hebt gevoel/interesse voor mode, kleur of styling.
Je kunt goed luisteren en kan jezelf goed verwoorden.

Denk je nu bij jezelf: Oh jeetje dat is niet mijn sterkste punt .. Dan is juist deze opleiding een goede keus voor jou! Ik ga je handvaten aanreiken die je nodig hebt om dit vak uit te voeren. Om jezelf te onderscheiden in de markt heb je straks op het ene vlak meer competenties hebben dan op het andere. Dit is geen tekortkoming. Het is wat jou uniek maakt!

Wat is de opleidingsduur en werkbelasting?

De theorie/ vakkennis volg je via een online leeromgeving. Dit kan je in je eigen tijd doen. Je krijgt vanuit daaruit thuisopdrachten wat qua belasting ongeveer tussen de 5-8 uur per week zit. Je bent ongeveer met de totale opleiding 4 maanden bezig.

De meeste kiezen ervoor om 3 praktijkdagen erbij te doen, omdat je dan ook zo de theorie/vakkennis kan toepassen op onbekende modellen en zo je zelfvertrouwen een boost geeft, waardoor je sneller stappen gaat zetten om van dit mooie vak ook echt je business te maken. Ook ontmoet je gelijkgestemde vrouwen, waarmee je kan sparren over jouw business en dromen..

De praktijkdagen zijn elke eerste dinsdag van de maand.

Je moet voor de eerste praktijkdag wel wat theoretische kennis hebben. Er word aangegeven in de online leeromgeving vanaf wanneer je de praktijkdag kan boeken.

Voorbeeld: Je begint in het begin van een maand. Die maand erop boek je een praktijkdag. Zo heb je ook een stok achter de deur om elke week te gaan zitten om de video’s en content te volgen en de thuisopdrachten te maken.

Wat houden de praktijkdagen in?

Elke eerste dinsdag van de maand zijn er praktijkdagen.
Je kan je hiervoor aanmelden in de online leeromgeving bij events..
Deze worden meestal van te voren geboekt als 3 praktijkdagen, maar als je nog een keer extra een dag wilt oefenen in de praktijk kan dat en kan je ze ook via de online leeromgeving los bijboeken.

- Start koffie/ thee wat lekkers. Inclusief lunch.
- Tijd: 10:00- 15:30uur
- Locatie: Theehuis t’Groeneveld in Ede.
Personal shopdag: Fanfan la Tulipe Doorn

1. Praktijkdag Kleur en stijladviezen.
Op deze dag oefenen we op onbekende modellen met kleur en stijladviezen. We beginnen vaak met kennismaken en een stukje input. Je geeft een model een gedegen kleuranalyse en een body balans punten check-up. Je bekijkt ook samen met de klant welke stijl bij haar past en maakt vanuit daaruit een shoplist en geeft stylingtips. Dit vul je in het stijlboekje die je vanuit mij krijgt.

2. Praktijkdag Personal shopdag.
Hier geef je een onbekend model een persoonlijke styling sessie.
Je maakt setjes voor de klant en laat zien welke kleuren mooi staan en welke kledingstukken het mooiste zijn bij haar figuur.
Ook leer je deze dag hoe je het beste kan combineren met kleuren, stoffen en pasvormen.

Hoe groot zijn de groepen?

Je kan je maandelijks inschrijven voor de opleiding. Zo start je gelijk met een aantal andere gelijkgestemde vrouwen waar je ook de praktijkdagen mee volgt. De groepsgrote zijn op de praktijkdagen tussen de 3-5 vrouwen. Hiernaast komen onbekende modellen per 1-2 personen die je advies gaat geven. Ik houd de groepen liever klein, omdat ik persoonlijke aandacht belangrijk vindt.

Hoe verloopt het contact/ begeleiding met Claudia?

We hebben om de week een vragenuurtje.
Dit is via een zoom meeting waarbij de cursisten kunnen aansluiten als je vragen hebt of even wilt sparren met mij of andere cursisten.
1 keer in de 3 weken is er een samen werkdag op locatie in Veenendaal. Hierbij kan je aansluiten als je dat wilt.. Deze dag is bedoelt als gezellige bijeenkomst, sparren met elkaar en gelegenheid om te werken aan jouw bedrijf.
Elke eerste dinsdag van de maand zijn er praktijkdagen
De thuisopdrachten die je moet maken stuur je via de mail naar mij op en ik geef je daar feedback over.

Heb je voorkennis nodig om deze opleiding te volgen?

Je hebt geen voorkennis nodig om deze opleiding te volgen.

Je wil bijdragen aan iemand anders zijn zelfverzekerdheid en uitstraling.
Je hebt gevoel/interesse voor mode, kleur of styling.
Je kunt goed luisteren en kan jezelf goed verwoorden.

Denk je nu bij jezelf: Oh jeetje dat is niet mijn sterkste punt .. Dan is juist deze opleiding een goede keus voor jou! Ik ga je handvaten aanreiken die je nodig hebt om dit vak uit te voeren. Om jezelf te onderscheiden in de markt heb je straks op het ene vlak meer competenties hebben dan op het andere. Dit is geen tekortkoming. Het is wat jou uniek maakt!

Krijg ik een diploma?

Personal Shopper of Personal stylist is geen erkend/beschermd beroep (zoals b.v. dokter, accountant of notaris), je krijgt dus ook geen diploma. Net zoals andere ‘niet erkende beroepen’ ontvang je aan het einde van de opleiding een certificaat waarmee jij dus gecertificeerd kledingcoach bent!

Zijn de kosten aftrekbaar?

Als je ingeschreven bent bij de KvK, kun je de BTW terug krijgen, je bespaart dus 21%! Dit kan je tussen de 250 - 650 euro voordeel opleveren. Dus schrijf je op tijd in bij de KvK, dat kost je eenmalig € 75,-.

Wij zijn niet aangesloten bij het Stap-budget.