Veelgestelde vragen


Kan ik dit wel?

Er zijn drie voorwaarden om een goede kledingcoach te worden.

  • Je wil bijdragen aan een iemand anders zijn zelfverzekerdheid.
  • Je hebt gevoel/interesse voor mode, kleur of styling.
  • Je kunt goed luisteren en kan jezelf goed verwoorden.

Denk je nu bij jezelf: Oh jeetje dat is niet mijn sterkste punt .. Dan is juist deze opleiding een goede keus voor jou! Ik ga je handvaten aanreiken die je nodig hebt om dit vak uit te voeren. Om jezelf straks te onderscheiden in de markt zal je op het ene vlak meer competenties hebben dan op het andere. Dit is geen tekortkoming .. Het is wat jou uniek maakt.

 

Is er wel werk?
Steeds meer vrouwen realiseren zich dat het krijgen van een advies op personal shoppen voor iedereen is en niet alleen voor de rich & famous zoals vaak wordt gedacht. Het wordt steeds gewoner om een professional in de arm te nemen als het gaat om kleur- en/of stijladvies. De markt wordt steeds groter en dit zorgt voor meer werk.
 
Ook kijken we in de opleiding welke richting jij op kan met dit vak. De meeste dames willen graag als personal stylist, personal shopper aan de slag, maar zo heb ik ook dames in de opleiding die er hele andere plannen mee hebben! Het vak kan in de breedste zin van het woord worden toegepast in vrijwel iedere branche! Hier een aantal voorbeelden die net even anders zijn dan anders.

  • Kleding en stijladvies als onderdeel van een mindfulness programma
  • Kleuradvies voor op de werkvloer
  • Personal shoppen voor zwangere vrouwen

 Krijg ik een diploma?
Personal Shopper of Personal stylist is geen erkend/beschermd beroep (zoals b.v. dokter, accountant of notaris), je krijgt dus ook geen diploma. Net zoals andere ‘niet erkende beroepen’ ontvang je aan het einde van de opleiding een certificaat waarmee jij dus gecertificeerd kledingcoach bent!

Zijn de kosten aftrekbaar?
Als je de opleiding volgt met als doel om daar straks geld mee te verdienen, dan zijn de kosten aftrekbaar van de inkomstenbelasting. Afhankelijk van je inkomen (en dat van je partner) kan dat tot maximaal 52% voordeel opleveren.

Wij zijn niet aangesloten bij het Stap-budget.

Als je ingeschreven bent bij de KvK, kun je de BTW terug krijgen, dit scheelt nog eens 21%! Dus schrijf je op tijd in bij de KvK, dat kost je eenmalig € 50,-.